Om oss


Den bästa personalen

Xterna bildades 2016 med ambitionen att vara  det bästa och enklaste bemannings och rekryteringsalternativet som levererar utbildad, kompetent personal. Vi är baserade i Luleå, Stockholm och har utbildningscenter runt om i Sverige. På så sätt kan vi med kort varsel snabbt förmedla en mobil, kompetent, arbetsstyrka för både tillfälliga och längre lösningar.

Mångfald

Ett strategiskt fokus på mångfald är avgörande för långsiktiga framgångar, det är bra företagande. Mångfald betyder att våra konsulter bidrar med en mängd olika erfarenheter, bakgrunder och arbetsmetoder. Tack vare det kan vi erbjuda våra kunder de mest kreativa och effektiva lösningarna, och dessutom knyta de mest talangfulla människorna till oss. Vi hyllar mångfald.

CSR

Vi har en strategi där vi vill ta ett samhällsansvar genom att stödja barnaktivitet och idrott, genom både aktiviteter och ekonomiskt bistånd, utöver det arbete vi gör med mångfald och integration. 

 

Att arbeta hos oss

Vi har en bakgrund från säkerhetsutbildningsbranschen och har låtit säkerhetstänket genomsyra hela vår verksamhet. Det gäller så väl kollektivavtal, försäkringar, utbildningar som arbetsplatsen du jobbar på och arbetsverktygen som sätts i din hand.  Vi tror att genom att  ge dig en trygg grund att stå på med bra förebyggande arbete både hos oss och kunden så får du bästa möjligheten att utföra ett bra arbete.

Hos oss har du möjligheten till ett flexibelt givande arbete med goda framtidsutsikter. Vi eftersträvar kunder som har ett långsiktigt anställningsbehov och vårt mål är att våra konsulters arbete alltid ska leda till fast anställning hos våra kundföretag.

Våra tjänster

 • Direkt-Rekrytering
  Xterna tar hand om hela rekryteringsprocessen från start till mål
 • Del-Rekrytering
  Xterna tar hand om delar av rekryteringsprocessen så som gallring, intervjuer, referenstagningar, annonsering eller  administration.
 • Hyr-Rekrytering
  Hyr först  och anställ sen om du känner dig nöjd med kandidaten
 • Bemanning
  Flexibla kundanpassade personallösningar för att täcka upp vid t.ex. projekt, frånvaro och arbetstoppar.
 • Utbildning
  Säkerhetsutbildningar för företag /arbetsplatser .

Rekryteringsprocessen

1. Kravprofil

Xterna och kunden kartlägger och tar gemensamt fram den profil som önskas med kompetens, erfarenhet och bakgrund. Vi diskuterar villkor för anställning och information om tjänsten, annonseringsalternativ och eventuella tilläggstjänster. Vi lägger även fram en tidsplan för rekryteringen.

2. Insamling av kandidater
Vi matchar kravsprofilen mot de kandidater som finns internt i våra databaser och i externa kandidatpooler hos samarbetsföretag samt annonserar på sociala nätverk, utvalda hemsidor, och eventuellt papperstidningar.

3. Gallring/Urval
Vi väljer ut och intervjuar de kandidater som bäst matchar kravprofilen som Xterna och kunden tagit fram.

4. Kandidat presentation

Vi presenterar de aktuella kandidaterna med en sammanfattning av kompetenser,erfarenheter,kandidatens egen beskrivning av sig själv, referenstagningar från tidigare arbetsgivare,kollegor,rekryterarens kommentarer och uppfattning om kandidaten för kunden.

5. Slutintervju
Kundföretaget får chansen att antingen själv eller tillsammans med vår rekryterare träffa kandidaten och genomföra ytterligare en intervju innan de bestämmer sig. 

 

Karriär

Utbildningar

Kompetens